29. marts 2020
Wordpress Support

WordPress & Sikkerhed

Er dit websted sikkert?

WordPress sikkerhed bliver ofte omtalt som “hardening”. Det giver også god mening. Når alt kommer til alt, er processen at du gerne vil tilføje forstærkninger til dit slot. Det handler om at styrke porte og lægge udkigsposter på hver tårn. Men dette giver dig ikke altid mulighed for forstå de detaljer, der går ud på at forbedre webstedet sikkerhed.

Selv hvis du har gjort næsten ingenting for at forbedre dit websteds sikkerhed, er det sandsynligt, at du har mindst et overfladisk kendskab til nogle populære taktikker. Det er også sandsynligt, du har hørt om et plugin eller to, der kan få arbejdet gjort. Vi kommer ikke til at tale om disse ting i dag, dog.

Denne artikel vil fokusere mere direkte på de måder, du kan sikre dit websteds admin områd, og mere specifikt end det, de måder, der ikke diskuteres  i de fleste lister omkring WP derude på nettte. Fordi sikkerhed er ekstremt alvorligt og mega vigtigt.

Fakta:

Vidste du, 73% af de populære websteder, der bruger WordPress blev betragtet som “sårbar” i 2013?

Eller at af de 10 mest sårbare plugins på markedet,var de fem kommercielle plugins der kan købes?

Værre endnu, en af de fem plugins var faktisk et sikkerheds plugin, det er om noget ja, temmelig forfærdeligt.

Mens kerne installation af WordPress er meget let at bruge og relativt sikker, ja så er det sådan at jo mere du tilføjer på toppen af WordPress via plugins, temaer og brugerdefineret kode, jo mere sandsynligt er det at blive hacket. Og jo flere brugere, du føjer til en given installation, stiger sandsynligheden yderligere for mere sårbarhed. Det er dårlige nyheder hele vejen rundt for borgere og virksomheder.

Med det i mente så, lad os bruge lidt tid i dag på at udforske de 12 måder, du kan sikre at dit websteds backend (admin området)dine oplysninger (og dine kunders) så det stadig er sikkert.

Hvad du bør vide Allerede

Jeg vil ikke bare tale om de mere almindeligt refererede sikkerhedsløsninger her, men i tilfælde af at nogen læser dette og ikke er så velbevandret i WordPress,  tager jeg det dog med alligevel i det mindste lister jeg dem op. Selv hvis du er en WordPress pro, er det rart at have denne liste som der kan henvises til, måske kan det være nyttigt, når du i gang med at gennemføre sikkerhedsstrategier på dine egne websteder.

Hold WordPress up-to-date. Noget så enkelt kan have en stor indvirkning på stedets sikkerhed. Når du logger ind på admin / dashboard og ser, et “Update  er tilgængelig” banner, så klik på det og opdater din hjemmeside. Hvis du er bekymret for der sker et nedbrud så, lav en sikkerhedskopi, før du installerer den. Det vigtigeste er, at du gør det, og med regelmæssighed. Oplysninger om eventuelle sikkerhedshuller, som er fastsat i den tidligere version er nu altid tilgængelig for offentligheden, hvilket betyder en forældet hjemmeside er endnu mere sårbar.

Hold plugins og temaer up-to-date. Ligesom du opdaterer WordPress Core regelmæssigt, bør du også opdatere plugins og temaer. Hvert plugin og tema installeret på dit websted er som en bagdør ind i dit websteds admin. Medmindre det er ordentligt sikret (undersøgt grundigt, opdateret jævnligt, osv), plugins og temaer er som en åben dør til din personlige info og data.

Slet eventuelle plugins eller temaer, du ikke bruger. i tråd med samme tankegang som hvad der er anført her ovenfor, så kom af med eventuelle plugins eller temaer, du ikke har brug for, det vil reducere sandsynligheden for at blive hacket. Hvis du ikke bruger dem, har du nok heller ikke et ønske om at opdatere dem, så det er en meget bedre idé at slette dem. Læs: Deaktivering af plugins er ikke nok; du skal faktisk klikke på “Slet”.

Hent kun plugins og temaer fra kendte kilder. Når du kan, downloade plugins og temaer fra WordPress.org er det faktisk din bedste satsning, da de vil være blevet grundigt scannet før de  bliver released. Hvis du vil have et premium tema eller plugin, bør du kun hente dem fra velrenommerede kilder som Themeforest eller fra en højt respekteret developers hjemmeside som du selv mener er sikker og har hørt, eller læst om.