29. marts 2020
Tips og Tricks Wordpress Support

When Shit hits the fan

What ? Or When Shit hits the fan ?

Hvad kan vi lære af WordPress 4.x.x Problemer ?

2018 bød også på blops og bugs. med problemer til følge for mange website ejere. Først havde vi en WordPress 4.5 opdatering (kaldet Coleman), som mange mennesker installerede, så snart de så budskabet som beder dem om at gøre det. Det viser den enorme tillid, som så mange website ejere har til WordPress, at de gik videre med opgraderingen uden nogen bekymring. Men desværre, opdagede mange hurtigt, at netop denne opdatering kan forårsage ravage med dit tema og plugins, der fører til mærkelig opførsel, fejlmeddelelser og en generel fornemmelse af, at din hjemmeside er gået gal i byen.

Jeg ved ikke, hvorfor WordPress skubbede denne opdatering ud vel vidende at den ville skabe ravage med mange plugins og temaer. Specielt gal var den med det nok mest anvendte visuelle plugin til opbygnings af sider Visual Composer . Et plugin som jeg selv anvender dagligt og derfor også ødelagde mine egne sider.Jeg kender tema og plugin udviklere der er meget travlt beskæftiget med at opdatere deres produkter for at overvinde de problemer, men det kan tage lidt tid. I mellemtiden er supportfora fulde af ulykkelige WordPress website ejere, der kæmper for at foretage reparationer. Så hvad kan vi lære af denne totale fiasko?

1.Du må IKKE opdatere WordPress I det øjeblik, DEN lille boks popper op beder dig om at gøre det.
Mit råd er at vente en uge eller MERE  for så derefter kontrollere Google eller de supportfora om Wordpres der findes om mulige problemer. Bare at søge efter ‘WordPress 4,5 problemer “vil udsætte din opdatering i lang tid!

Som om dette ikke var nok for mange website ejere skulle tingene blive en hel del værre.  Temaer, plugins med videre gik bananas Christ! Nå det bringer mig til den vigtigste lektie, og det er en god påmindelse for os alle (jeg selv inklusive).

2. Du har brug for tre Website Backups
1. Du skal sørge for at holde mindst to, helst tre sikkerhedskopier af hele dit websted.
2. Disse sikkerhedskopier skal opbevares på forskellige steder. Så det er ikke nok til at bruge din webudbyders backup service, da dette betyder, at sikkerhedskopier gemmes på samme sted som din hjemmeside.