11 C
Esbjerg
6. juni 2020
support.grandt.com | V. 6.0.1 2020
Image default
Blog Editor's Picks

Hvad bør jeg vælge?

Joomla! Eller WordPress en gennemgang!

 

Dette er ikke en pro – contra gennemgang. I denne artikel vil jeg prøve at give dig nogle tips til at gøre det nemt at vælge mellem de to populære content management systemer . Den grundlæggende forskel mellem WordPress og Joomla er, at Joomla er en portal – eller community type websted Joomla! er specielt egnet til mellemstore virksomheder som CMS, mens WordPress mere er en decideret blog applikation, men som også anvendes meget til små virksomheder med 2-20 ansatte.Og ofte enda større coporate sites med over hundrede ansatte. Begge overlapper hinanden på flere områder , og kan udvides ud over deres oprindelige formål takket være brugen af plugins. Du kan finde disse plugins næsten overalt på internettet . Begge har en stor bruger base med et livlig community, hvor tips og tricks deles. Begge er gratis at bruge , og mange hosting-udbydere har dem som en mulighed i deres web -værktøjer sektion . WP har et stort fællesskab af frivillige udviklere , mens  Joomla har mange kommercielle tilføjelser af specialiserede fagfolk.

Dette emne er lidt uden for Grandts.Media Tips og Tricks , men grunden til at jeg tror, det  er vigtigt at sætte på min blog , er, at det vedrører opsætning af portaler og hvilket CMS man har tilvalgt , så here we go:

 

 

Joomla eller ikke at Joomla! (læs ja der er WP  i de fleste tilfælde klart nr. 1)

Hvis du ønsker at skabe et community  eller et netværk med et medlemskab område , newsroom , fora, artikler , input fra eksterne forfattere osv. … så  er Joomla et godt valg, fordi det er lavet til at være sådan. Oprettelse af en navigations struktur er nemt, når du forstår, hvordan det fungerer, og det kræver ikke kendskab til HTML . Du kan indstille artikler til at udløbe efter en tid , aktivere datoer, forfatterens navn ,  osv. .
Således giver  Joomla dig en masse power i dine hænder , og det er mærkbar i admin sektionen, hvor der er så mange muligheder , at du bliver svimmel første gang, du går i gang.Har du ikke en designer eller et bureau til at opsætte / implementere Joomla bør du virkelig få en god bog om Joomla , hvis du vil sætte det
op hurtigt. Ellers ender du  med at rode rundt og når ingen steder i dagevis. Du kan finde en hel række bøger om dette emne på blandt andet Amazon.com. ( de fleste bøger om Joomla! er desværre på Engelsk, så jeg vil mene det er et krav at kunne forstå også komplekse tekniske udtryk på engelsk)

Tilpasning af udseendet er enkel, hvis du er tilfreds med at ændre nogle få farver og logo. Ud over dette , vil du opdage, at Joomla har en kompliceret struktur , og selv erfarne web-udviklere er nødt til at gå gennem en indlæringskurve , før de mestrer layout -system, og denne tilgang er forskellig afhængigt af layout skabelon, du har valgt.

Joomla har flersproget kapacitet indbygget. Det fungerer så efter min mening slet ikke optimalt endnu. Du er nødt til at følge et bestemt handlingsmønster og handlinger for at gøre det arbejde, men det er meget kraftfuld. Heldigvis er der mange video tutorials tilgængelige på YouTube . Bare skriv ” joomla flersproget ” i søgefeltet og du vil finde, hvad du har brug for. Jeg har selv et Joomla! Site kørende som har kørt siden 2008, nemlig www.joomlashop.dk som jeg syntes du skal besøge inden du beslutter dig for om det skal være Joomla!, eller WordPress du vil anvende som din nye hjemmeside.

 

 

Hvis du ikke ønsker at blive involveret i det grumme arbejde med  stylesheets , kan du købe professionelle layoutskabeloner til en rimelig pris (mellem $ 35 – $ 50) fra f. eks  Joomlashack . Eller du kan bede en udvikler gøre det for dig, men sørg for at de har henvisninger til Joomla sites der ligner noget af det du ønsker.

 

Ulemper ved Joomla

Import af artikler fra det ene sted til et andet er ikke let. Der er udvidelser til det , men at bevæge sig fra den ene version til den næste kan være problematisk.

Et resterende problem er, at det centrale system er meget kompleks, som kræver en del ressourcer fra serveren. Dette har man ikke forbedret i version 2.5 ,Intet problem , hvis du har 500 artikler eller deromkring, men hvis den kører ind i tusindvis , så kan der være store problemer med billige webhoteller :

Joomla tilbyder nye store opgraderinger på  regelmæssig basis. Disse opgraderinger kan reelt  bryde en masse udvidelser og migrere fra ældre versioner er ikke en let opgave, især når du har et kompleks setup med medlemskab systemet , forum osv. … Det er noget Joomla communityet virkelig har et behov for at tage fat på , fordi at flytte til den nyeste version , kan være tidskrævende.  Jeg håber, at dette vil blive bedre i fremtidige opgraderinger.
Simple opdateringer mellem opgraderinger er nemt at gøre med et klik på en knap , de giver som regel ikke de store problemer .

Related posts

Sådan køres en webstedshastighedstest korrekt (8 bedste værktøjer)

John Grandt

Før du går i gang

John Grandt

Skriv en kommentar

Read previous post:
404-error
404 Fejl

Får du en blank side, eller en 404 Error?   Sker det for dig kan det ofte skyldes ændringer du...

Close