Før du går i gang

Hvad er Wordpress?

WordPress er kendt for sin nemme installation. Under de fleste omstændigheder er installation af WordPress en meget enkel proces og tager mindre end fem minutter at fuldføre. Mange webhostere tilbyder nu værktøjer (f.eks. UnoEuro, Fantastico med flere) til automatisk at installere WordPress for dig. Men hvis du ønsker at installere WordPress selv, vil følgende vejledning hjælpe. Nu med automatisk opgradering er opgradering endnu nemmere.

Følgende installationsvejledning hjælper dig, uanset om du går til den berømte 5-minutters installation eller kræver den mere detaljerede installationsvejledning.


Ting du skal vide, før du installerer WordPress.

Før du begynder installationen, er der et par ting, du skal have og gøre.

Disse er:

     Adgang til din webserver (via shell eller FTP)
     Adgang til at oprette databaser
     En teksteditor
     En FTP-klient
     Din valgte webbrowser

404 Fejl

404-error

Får du en blank side, eller en 404 Error?

Sker det for dig kan det ofte skyldes ændringer du har lavet for nylig. En af de små tricks som oftest virker er at gå til dit kontrolpanel >> Indstillinger >> Permanente Links, eller Permalinks hvis du anvender din backend på Engelsk. Her kan du trykke “Gem Ændringer” gå til din forside og tryk F5 for at opdatere siden i din browser og se om ikke dette løser problemet, hvilket faktisk ofte er tilfældet. Du kan også have flyttet dine sider til en ny lokation der ses det ofte at anvendelsen af trykke gem under permalinks afhjælper dette.

Installere WordPress

 

WordPress Installation

Selve software-kernen i WordPress bliver udviklet i et samarbejde af hundredvis af frivillige programmører og udviklere fra nær og fjern.

 • WordPress CMS downloades gratis fra www.wordpress.org
 • Der oprettes en database på serveren
 • Installationen tilpasses eventuelt lokalt på en computer og lægges herefter op eget webhotel
 • Herefter er der ubegrænsede publicerings-muligheder, adgang til udvidede funktionaliteter (gennem plugins og widgets) samt designskabeloner (themes).

Login

For overhovedet at kunne redigere og 
administrere websitet skal du logge ind. 
Enten via et ‘login område’ på forsiden 
eller ved at benytte en URL med denne 
opbygning:
http://dit-eget-website.dk/wp-admin
.
Erstat dit-eget-website.dk med dit eget 
domæne-navn. I dette tilfælde www.grandts.com/hidden

Vi kommer senere ind på hvordan du så installerer WordPress via en guide. I mellemtiden har du her en video som viser hvordan du installerer en helt basic WordPress installation. Den er god at anvende til at øve sig i at installere WordPress på et eventuelt sub domæne. Bemærk det er en ren generel installation, alt efter hvad webhotel du anvender kan tingene sagtens være og se anderledes ud. Da jeg hoster alt via gigahost.dk vil det sikkert ofte være tilfældet at dit interface ser anderledes ud, men principperne er det samme.

 

 

 

, , ,

Password Managers

password

Hvad er den bedste måde til at administrere adgangskoder for WordPress Begyndere

Har du nogensinde følt dig overvældet af antallet af forskellige brugernavne og adgangskoder, du skal huske? For nylig bad en af ​​mine brugere mig om en metode som kan være en af de bedste måder at administrere adgangskoder til WordPress-brugere på? I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan man styrer deres adgangskode ved at dele 3 af de bedste adgangskodehåndteringsværktøjer, som du skal begynde at bruge straks hvis du vil “work smarter, not harder”.

 

Password Manager

 

Hvorfor skal du bruge en Password Manager? De fleste mennesker har brugt et par meget nemt at huske adgangskoder i mange år uden problemer. Det er ikke sikkert.!! lad os bare slå det fast. Som bevist af en række nyere hack på tværs af store websteder, hvis en ondsindet bruger får adgang til alle disse oplysninger, kan de forårsage alvorlige skader. Dette er ikke bare en rædselshistorie, jeg fortæller dig som bruger eller for at skræmme dig. Det er sandt og sker hver dag for hundredvis af mennesker over hele kloden.

Derfor anbefaler sikkerhedseksperter og andre fagfolk brugere at bruge stærke og unike adgangskoder. Nu spekulerer du sikkert på, hvordan kan du huske det hele, når der er så mange forskellige adgangskoder som e-mail-konti, web hosting, sociale konti, WordPress admin area osv. Det er derfor du har brug for en password administrator.

En adgangskodeadministrator gemmer alle dine adgangskoder og giver dig mulighed for at administrere dem ved hjælp af en masteradgangskode. Det hjælper dig også med at generere stærke adgangskoder, når du opretter nye konti og derefter gemmer dem i skyen.

Det bedste ved adgangskodeadministratorer er, at de fleste har en auto-fill-funktionalitet. På denne måde behøver du aldrig at huske eller indtaste noget for websteder, som du allerede har en konto på. Du kan bruge din adgangskodeadministratorapp på alle dine enheder, og det kan nemt importere adgangskoder gemt i din browser. Herunder får du er en liste over de 3 bedste Password Management Apps på markedet (subjektivt set fra mit synspunkt, og afprøvet).

 

www.lastpass.com

 

 

 

www.dashlane.com/

 

 

www.stickypassword.com

, , ,

WordPress Security

sikkerhed

WordPress Security

WordPress-sikkerhed er et emne af stor betydning for enhver hjemmeside ejer. Hver uge blacklister Google omkring 20.000 websteder for malware og omkring 50.000 for phishing. Hvis du er seriøs omkring dit websted, skal du være opmærksom på WordPress-sikkerheds bedste praksis. I denne vejledning deler jeg alle de bedste WordPress-sikkerheds tips for at hjælpe dig til bedre at kunne beskytte dit website mod hackere og malware.Mens WordPress-kernesoftwaren er meget sikker, og den revideres regelmæssigt af hundredvis af udviklere, er der meget, der kan gøres for at hærde dit WordPress-websted.

 

På Grandts.Media mener jeg, at sikkerhed ikke kun handler om eliminering af risici. Det handler også om risikoreduktion. Som webstedsejer er der meget, du kan gøre for at forbedre din WordPress-sikkerhed (selvom du ikke er teknisk dygtig). Jeg har en række handlingsmæssige trin, som du kan foretage dig for at forbedre din WordPress-sikkerhed. For at gøre det nemt, har jeg oprettet en indholdsfortegnelse, så du nemt kan navigere gennem min ultimative WordPress-sikkerhedsguide.

Hvorfor Website Security er vigtigt?

 

Et hacket WordPress-websted kan medføre alvorlige skader på din virksomheds omsætning og omdømme. Hackere kan stjæle brugeroplysninger, adgangskoder, installere ondsindet software og kan endda distribuere malware til dine brugere.Værst af alt, du kan finde dig selv i den situation at skulle betale ransomware til hackere bare for at genvinde adgangen til din hjemmeside.

I marts 2016 rapporterede Google, at mere end 50 millioner webstedbrugere er blevet advaret om, at et websted, de besøger, kan indeholde malware eller stjæle oplysninger. Derudover indeholder Google blacklister omkring 20.000 websteder for malware og omkring 50.000 for phishing hver uge. Hvis din hjemmeside er en virksomhed, skal du være ekstra opmærksom på din WordPress-sikkerhed. Ligesom hvordan det er at virksomhedsejeres ansvar er at beskytte deres fysiske butikbygning, er det som din online-virksomhed ejer med også at beskytte din virksomheds hjemmeside.

 

Hold WordPress opdateret

WordPress er en open source software, som regelmæssigt vedligeholdes og opdateres. Som standard installerer WordPress automatisk mindre opdateringer. For større udgivelser skal du manuelt indlede opdateringen. NB: Vent med at opdatere til efter 8 dage! man kan være udsat for bugs med en ny opdatering, som kan ødelægge ens websted.

WordPress leveres også med tusindvis af plugins og temaer, som du kan installere på din hjemmeside. Disse plugins og temaer opretholdes af tredjepartsudviklere, som regelmæssigt også udgiver opdateringer. Disse WordPress opdateringer er afgørende for sikkerheden og stabiliteten af dit WordPress-websted. Du skal sørge for, at din WordPress-kerne, plugins og tema er opdaterede.

Stærke adgangskoder og brugerrettigheder

 

Administrer stærke adgangskoder. De mest almindelige WordPress hacking forsøg bruger stjålne adgangskoder. Du kan gøre det svært ved at bruge stærkere adgangskoder, der er unikke for dit websted. Ikke kun for WordPress admin-område, men også for FTP-konti, database, WordPress-hosting-konto og din professionelle email-adresse.

Den største grund til, at begyndere ikke kan lide at bruge stærke adgangskoder, er fordi de er svære at huske. Det gode er, at du ikke behøver at huske adgangskoder længere. Du kan bruge en adgangskodeadministrator. Se min vejledning om, hvordan du administrerer WordPress-adgangskoder.

En anden måde at reducere risikoen på er at du IKKE giver adgang til din WordPress admin-konto, medmindre du absolut skal. Hvis du har et stort team eller gæste forfattere, så sørg for at du forstår brugerroller og -funktioner i WordPress, før du tilføjer nye brugere og forfattere til dit WordPress-websted.

Rollen med WordPress Hosting

Din WordPress-hosting-tjeneste spiller den vigtigste rolle i sikkerheden på dit WordPress-websted. En god delt hostingudbyder som Gigahost eller UnoEuro træffer de ekstra foranstaltninger der skal til for at beskytte deres servere mod almindelige trusler. På delt hosting deler du dog serverressourcerne med mange andre kunder. Dette åbner risikoen for kontaminering på tværs af steder, hvor en hacker kan bruge et nærliggende websted til at angribe dit websted. Jeg skal dog i samme åndedrag sige at Gigahost har en option der kan isolere dit websted fra både dine sub domæner og selve dit hoved domæne (fed feaure).

Brug af en administreret WordPress-hosting-tjeneste giver en mere sikker platform til dit websted. Administrerede WordPress-hostingvirksomheder tilbyder automatiske sikkerhedskopier, automatiske WordPress-opdateringer og mere avancerede sikkerhedskonfigurationer til beskyttelse af dit websted. Jeg kan i så tilfælde anbefale WPEngine som den foretrukne administrerede WordPress-hostingudbyder. De er også den mest populære i branchen. Selv om det ikke er en Dansk virksomhed anbefaler jeg dem alligevel som en af de bedste, sammen med blandt andet siteground som også er kendt for stor stabilitet  når det gælder hosting af WordPress.

WordPress-sikkerhed i enkle trin (ingen kodning)

Jeg ved godt, at bedre WordPress-sikkerhed kan være en skræmmende tanke for begyndere. Specielt hvis du ikke er teknisk. Gæt hvad – det er du er ikke alene om. Jeg har hjulpet mange WordPress-brugere med at forbedre deres WordPress-sikkerhed. Jeg vil vise dig, hvordan du kan forbedre din WordPress-sikkerhed med et par klik (ingen kodning kræves). Hvis du kan pege og klikke, kan du gøre dette!

Installer en WordPress Backup Solution

Backups er dit første forsvar mod ethvert WordPress-angreb. Husk, intet er 100% sikkert. Hvis regeringens hjemmesider kan blive hacket, så kan din også udsættes for det samme. Sikkerhedskopier giver dig mulighed for hurtigt at gendanne dit WordPress-websted, hvis der skulle ske noget dårligt som hacking, malware, virus. Der er mange gratis og betalte WordPress-backup plugins, som du kan bruge. Det vigtigste, du skal vide, når det kommer til sikkerhedskopiering, er, at du regelmæssigt skal gemme back-ups på f. eks en fjernplacering (ikke din hosting-konto). Eller gem dem på en ekstern NAS / Harddisk

Jeg anbefaler at gemme det på en cloud service som Amazon, Dropbox eller private clouds som Stash. Baseret på hvor ofte du opdaterer dit websted, kan den ideelle indstilling enten være en gang om dagen eller i realtidskopier. Heldigvis kan dette nemt gøres ved at bruge plugins som BackWPUP eller BackupBuddy. De er både pålidelige og vigtigst nemme at bruge (ingen kodning er nødvendig). Jeg anvender dog selv og kan ligeledes varmt anbefale AkeebaBackup

, , ,

De 7 Bedste Backup Plugin

backup

Vigtigt:

Mange WordPress-hostingudbydere tilbyder begrænsede backuptjenester, men husk at det er dit EGET ansvar at sikkerhedskopiere dit websted alene. Stol ikke udelukkende på din hostingudbyder til sikkerhedskopiering.Hvis du ikke allerede har sikkerhedskopierer af dit websted, skal du vælge et af disse 7 bedste WordPress-backup plugins og begynde at bruge det du vælger med det samme.

1.BackupBuddy

 
 
 
 

BackupBuddy er den mest populære premium WordPress backup plugin. Den giver dig mulighed for nemt at planlægge daglige, ugentlige eller månedlige backups. Det kan også automatisk gemme dine sikkerhedskopier i Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud, FTP, Stash (deres sky service) og endda email det til dig selv. Hvis du bruger deres Stash-service, har du også mulighed for at lave realtidsbackups. Den største fordel ved at bruge BackupBuddy er, at det ikke er en abonnementsbaseret service, så der er ingen månedlig gebyr. Du kan bruge plugin’et på antallet af websteder, der er nævnt i din plan. Du får også adgang til premium support forums, regelmæssige opdateringer og 1 GB cloud storage til at gemme dine sikkerhedskopier. Du kan endda bruge BackupBuddy til at duplikere, migrere og gendanne websteder.

 

2. UpdraftPlus

 
 
 

UpdraftPlus er et gratis WordPress-backup plugin. Det giver dig mulighed for at oprette komplet backup af dit WordPress-websted og gemme det i skyen eller downloade til din computer.

Plugin understøtter planlagt såvel som on-demand backup. Du kan også vælge hvilke filer der skal sikkerhedskopieres. Det kan automatisk uploade dine sikkerhedskopier til Dropbox, Google Drive, S3, Rackspace, FTP, SFTP, e-mail og flere andre cloud storage-tjenester (se vores vejledning om, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner dit WordPress-websted med UpdraftPlus).

UpdraftPlus har også en premium version med add-ons til at migrere eller klone site, database søgning og erstatte, og multisite support blandt andet. Premium-versionen giver dig også adgang til prioriteret support. Det kan for nogle være et plus at der er denne form for support, selv om den selvfølgelig ikke er gratis.

 

 

3. BackWPUp

back-wp-up

 

 3. BackWPUp

 

BackWPup er et gratis plugin, der giver dig mulighed for at oprette komplet WordPress-backup gratis og gemme den på skyen (Dropbox, Amazon S3, Rackspace osv.), FTP, e-mail eller på din computer.Det er ekstremt nemt at bruge og giver dig mulighed for at planlægge automatiske sikkerhedskopier i henhold til dit websteds opdateringsfrekvens.

Gendannelse af et WordPress-websted fra backup er også meget enkelt. BackWPup Pro-versionen leveres med prioriteret support, mulighed for at gemme sikkerhedskopier på Google Drev og nogle andre flotte funktioner.

 

 

4.BackUpWordPress

 

backup-wp

BackupWordPress er et komplet WordPress backup plugin med automatisk planlægnings support. Det giver dig mulighed for at oprette forskellige tidsplaner for din database og filer. Det eneste problem er, at den gratis version ikke tillader dig at gemme dine WordPress-sikkerhedskopier til en cloud storage-tjeneste.

Hvis du vil gemme dine sikkerhedskopier på Dropbox, Google Drive, FTP osv., Så skal du købe en premium udvidelse til den. Udvidelserne er tilgængelige for hver tjeneste, og du kan købe den du har brug for eller hele bundlet.

 

5.Duplicator

 

duplicator

 

 

Som navnet antyder, er Duplicator et populært WordPress-plugin, der bruges til at migrere WordPress-websteder. Men det har også backup funktioner.Det giver dig ikke mulighed for at oprette automatiske planlagte sikkerhedskopier, hvilket gør det mindre end den ideelle primære WordPress-backup-løsning til en regelmæssig vedligeholdelse.

 

6. VaultPress (med Jetpack)

 

 

 

VaultPress til at sikkerhedskopiere hjemmesider. VaultPress blev grundlagt af Matt Mullenweg (WordPress medstifter) og hans team hos Automattic. Det er for nylig blevet en del af Automattics anden produkt kaldet JetPack. Du skal bruge en JetPack abonnementsplan til at bruge VaultPress. Der er forskellige prisplaner med forskellige sæt funktioner.

VaultPress tilbyder automatiseret real-time cloud backup løsning startende på $ 3,50 per måned. Opsætning af VaultPress og genoprettelse fra sikkerhedskopier er kun et spørgsmål om klik. Med nogle af deres pakker tilbyder de endda sikkerhedsscanning. Der er et par ulemper ved at bruge VaultPress. For det første er det en tilbagevendende udgift, der kan tilføjes, hvis du har flere WordPress-websteder. For det andet skal du abonnere på JetPack, få en WordPress.com-konto og installere Jetpack-plugin’et på dit websted.

Endelig lagres der på de laveste / billigste planer sikkerhedskopier for kun 30 dages arkiv. Hvis du vil have et ubegrænset backuparkiv, skal du betale gebyr på 29 USD pr. Måned pr. Hjemmeside, hvilket er betydeligt dyrere for begyndere sammenlignet med andre løsninger, der er angivet her.

 

7.AkeeBabackup

Okay, denne backup er vel nok en af de letteste at bruge. Jeg har ikke automatiseret mine backups da jeg er online hver dag og holder et vågent øje med mine websteder. Men muligheden er der så absolut for at gøre dette med AkeeBabackup, jeg vil dog smide et par links for selv give dig muligheden for at lære mere om dette backup plugin, som er mit absolutte foretrukne. Hent AkeeBabakckup & Lær mere om dette plugin via disse videoer herunder. Bemærk at du skal have PRO versionen for at få automatisk backup…

 

 

 

 

Afsluttende tanker

 

Hver WordPress backup plugin har dets fordele og ulemper. Jeg bruger selv Akeeba Backup af to hovedårsager. Det er ekstremt nemt at bruge, og det giver real-time inkrementale sikkerhedskopier. Hvad det betyder er, at i stedet for at sikkerhedskopiere alle dine filer hver dag eller hver time, skaber det kun en sikkerhedskopi af, hvad der er blevet opdateret bogstaveligt i løbet af få minutter efter opdateringen. Dette er ideelt til store websteder som mit, fordi det giver mig mulighed for at bruge mine serverressourcer effektivt.

Men hvis du kører en lille til mellemstor hjemmeside og hader at betale månedlige gebyrer, så anbefaler jeg også gerne det populære BackupBuddy-plugin. Hvorfor? Fordi de har deres egen cloud storage, Stash, som gør det nemt for begyndere at gemme deres sikkerhedskopier i skyen det er blot et spørgsmål om få klik.

Uanset hvilken WordPress backup-plugin du ender med at vælge, skal du IKKE gemme dine sikkerhedskopier på samme server som dit websted.

Ved at gøre det sætter du alle dine æg i en kurv. Hvis din server hardware mislykkes eller værre du bliver du hacket, så har du ikke en sikkerhedskopiering, der kan gendannes formålet med at oprette regelmæssige sikkerhedskopier er jo netop dette.

Derfor anbefaler jeg stærkt at gemme dine sikkerhedskopier på en tredjeparts service som Dropbox, Amazon S3, Google Drive osv. Eller på en ekstern hardisk /NAS af din egen. Det er alt. Jeg håber, at denne liste hjalp dig med at vælge det bedste WordPress-backup-plugin til dit websted. Du kan også se vores trinvise WordPress-sikkerhedsvejledning til begyndere. Hvis du kunne lide denne artikel, bedes du share, share og share. Du kan også finde mig på Twitter og Facebook.

 

 

Good design is obvious, Great design is transparent


, ,

Brugervenlig!

wordpress-plugins
 Hvorfor er WordPress brugervenligt?
 
WordPress er et godt lille system med en brugerflade (det, du som kunde ser og skal arbejde med) der minder om Word, og derfor kan bruges af alle. Betegnelsen en brugervenlig hjemmeside går oftest på, hvilket udbytte de besøgende på hjemmesiden får, men man kan også sagtens tale om, hvor brugervenlig en løsning er at arbejde med for kunden selv.Få en brugervenlig hjemmeside i WordPress CMS få den leveret når du syntes du er klar.At få et website er ofte en stor proces, der omhandler formidling af alle værdier i din virksomhed. Sitet bliver et ansigt udadtil for ansatte, samarbejdspartnere, kunder, nysgerrige, fremtidige medarbejdere, konkurrenter, investorer…
 

 

Kan jeg få mit eget design i WordPress?

 
Du kan altid få dit eget design, eller tema i WordPress. Men hvorfor opfinde hjulet en gang til? Så ja – men det er klart, at jo mere specialdesignet, din WordPress løsning er, jo dyrere bliver det, men det vi gør jeg også gerne for dig, da jeg godt kan lide at blive udfordret. Læs mere om de projekter jeg laver her på siden. Jeg kan også hjælpe med køb af domæne og hotel hos en af mine faste samarbejdspartnere. Hvis du ønsker at følge med i, hvordan besøgsantallet udvikler sig, kan jeg opsætte en Google Analytics konto til dig, så du får en rapport fx en gang om ugen eller om måneden.
 
Søgemaskine optimering leveres som standalone service til en fast pris hos ekstern leverandør. Du får selvfølgelig en god pris som jeg forhandler for dig, hvis du vil vide mere om det brugervenlige WordPress CMS System så browse mine artikler igennem der omhandler WordPress. Få en hjemmeside der er responsiv og æstetisk på en og samme tid.

Good design is obvious, Great design is transparent


, , ,

Design proces

fra ide - til design

Hvad koster en hjemmeside så? Det findes der ikke et forkromet svar på. For hvad er du vil have din hjemmeside skal indeholde, vise? Og skal det bare være et visitkort som viser din adresse, eller et CMS System med alt. Den stabile sikre løsning er naturligvis CMS:

At lave en hjemmeside er et stort stykke håndværk hvis du skal have lavet noget som er individuelt nok til at “Stand out from the crowd” Jeg har standard sider som du helt sikkert også vil være tilfreds med. Men er det det du reelt vil have? er det ikke meget bedre at få de ting på plads som brander dine produkter, services på en lødig måde.   Processen som jeg anvender..   Opdagelse og Research. Først er det vigtigt at vide hvem og hvad din virksomhed er. Hvilken brance, produkter, services i yder til netop jeres kunder. Det er en proces som der skal være tid til. Med mindre i allerede har en design guide og markedsføringen beskrevet i forvejen så i kan overhænde / uploade en mappe med beskrivelse af virksomheden i hovedpunkter der kan bruges til din nye hjemmeside. 

Fra ide til Design. Når opdagelse og research er lavet skal den ide i måske selv har, eller den jeg kommer med omsættes til selve designet. Det er også nu det skal besluttes om eller hvilken form for design der skal arbejdes ud fra. Skal det være statisk HTML5, jQuery, CSM System eller noget helt trejde.

En kombination eller et design som skal laves helt fra grunden og op. Udvikling til forskellige Platforme.Skal din nye hjemmeside være Responsivt? og dermed være tilgængelig på de allerfleste platforme som iPhone, Android telefoner, iPad og andre Tablets. Så skal det design du ønsker også passes til efter netop flere end en platform som f. eks en PC. Det er der masser af muligheder for.

Du kan finde demoer der viser Responsivt design her. Demo Managers på forsiden Launch og Test.Når designet er lavet skal det naturligvis testes det får du mulighed for at følge ved at anvende klientportalen. Her kan du få din egen side med link til din(e) hjemmesider, jeg laver designet tester og tilretter efter de anvisninger jeg får fra jer. Når i er tilfredse er vi klar til at Launche! din nye hjemmeside. Inden det sker vil du få rig mulighed for at teste siderne selv via et log ind til en demo af det kommende site.

Error Establishing DB Connection

Fix Error Establishing Database Connection

 

Hvis du har surfet på internettet i et stykke tid, har du i det mindste set denne fejl et par gange. Fejl ved oprettelse af en databaseforbindelse er en af ​​de forbandelser, der kan skyldes mange grunde. Som en WordPress-nybegynder kunne det være meget frustrerende specielt, når det skete på egen hånd uden at ændre noget. Vi løb ind i dette problem i går på vores eget websted. Det tog lidt over 20 minutter at opdage og løse problemet. Mens vi gjorde forskningen for at finde mulige årsager, indså vi, at der ikke var nogen god artikel, der dækkede alt. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du løser fejlen ved oprettelse af en databaseforbindelse i WordPress ved at kompilere en liste over løsninger på ét sted.

 

Bemærk:

Før du foretager ændringer i databasen, skal du sørge for at have tilstrækkelige sikkerhedskopier.

Hvorfor får du denne fejl?

Kort sagt, du får denne fejl, fordi WordPress ikke kan oprette en databaseforbindelse. Nu er årsagen til, at WordPress ikke kan oprette en databaseforbindelse, forskellige. Det kan være, at din database login credentials er forkert eller er blevet ændret. Det kan være, at din databaseserver ikke reagerer. Det kan være, at din database er blevet beskadiget. I vores erfaring sker størstedelen af ​​gange denne fejl på grund af en slags serverfejl, men der kan også være andre faktorer. Lad os se nærmere på, hvordan man skal løse problemet med dette problem.

Opstår problemet for / wp-admin / også?

Første ting du skal gøre er at sikre, at du får den samme fejl på både forsiden af siden og bagenden af webstedet (wp-admin). Hvis fejlmeddelelsen er den samme på begge sider “Fejl ved oprettelse af en databaseforbindelse”, skal du fortsætte til næste trin. Hvis du får en anden fejl på wp-admin f.eks. Som “En eller flere database tabeller er ikke tilgængelige. Databasen skal muligvis repareres “, så skal du reparere din database.

Du kan gøre dette ved at tilføje følgende linje i din wp-config.php-fil. Tilføj det lige før ‘That’s all, stop editing! Happy blogging’ linje i wp-config.php.
1

define ('WP_ALLOW_REPAIR', true);

 

 

Når du har gjort det, kan du se indstillingerne ved at besøge denne side: http://www.dinside.dk/wp-admin/maint/repair.php
Men husk du SKAL indsætte koden herover i din wp-config.php først! ellers får du et skærmbilleder som herunder:

, ,

Hvad er hosting

webhosting

Hvad er hosting?
…Hvor som helst, når som helst

Hosting defineres som:

En metode til at have hele eller dele af sin IT-løsning i et eksternt datacenter, og hvor forbindelsen til IT-løsningen opnås over internet, helt uafhængigt af geografi.

I stedet for at du står for driften af eksemplevis din Microsoft Exchange server og økonomisystem, så gør et hosting firma det i et sikkert og tilgængeligt milø, hvor du har adgang til din e-mail og økonomisystem både derhjemme og på din arbejdplads.
Hvorfor hosting?

Hvis det kniber med ressourcer, IT-medarbejdere eller kapacitet, så kan hosting firmaer tilbyde dig at være vært for dine IT løsninger. Løsninger kan udvides efter behovet i din virksomhed uden, du skal tænke på, at investere i ny teknologi og opsætning. Samtidig høster du andre fordele, herunder tilgang til dine hjemmesider, uanset hvor i landet eller udlandet du måtte befinde dig, samt at sikkerheden er i top, såvel datasikkerhed som backup.
Hvem anvender hosting?

Hosting er en effektiv platform for mange typer virksomheder.

I modsætning til hvad mange tror, så er hosting ikke kun for de store virksomheder. Mange mindre virksomheder kan også have gavn af det, da det eksempelvis giver ejeren stor fleksibilitet med sin virksomhed, og det altid er muligt at nå for eksempel shop, sider og andre data. Alle virksomheder ser det som en fordel at kunne budgettere med en overskuelig IT-investering, reduceret sårbarhed ved fravær eller jobskifte, og ikke mindst, at hosting frigør ressourcer til kerneforretningen.
Hvad kan hostes?

Hele eller dele af dine IT-løsninger kan hostes. Exaweb (anbefales ikke længere de er blevet alt for dyre!!) eller måske gigahost.dk, eller one.com er alle virksomheder der har specialiseret sig i at sikre dine IT-løsningers drift i 24 timer i døgnet alle ugens 7 dage. De er værter for en lang række IT-løsninger og programmer for kunder, som for eksempel e-mail,hjemmesider og servere.Ingen er at foretrække frem for andre som sådan. Der er bare forskel for hvad man får for sine penge princippet med du får hvad du betaler for er også gældene for hosting virksomheder. Vælger man one.com skal man ikke regne med at få ret meget for de 11,25 kr. man skal betale i måneden for hosting! Sådan er det, man får det man betaler for, det siger sig selv at hvis en virksomhed betaler mellem 6-1000 kr. i måneden så får man også det man betaler for og længere er den bare ikke.

Personligt vil jeg anbefale at bruge gigahost.dk eller UnoEuro de to er dem jeg har bedst erfaring med. Gigahost mest som  webhotel bruger mens UnoEuro klart er at foretrække hvis man vil køre på egen server. UnoEuro er fabelagtigt godt til virksomhedsbrug med mange muligheder besøg deres side og bliv overbevist og prisen? mere end rimelig vil jeg sige set i forhold til det man får for  – sine penge.

, , , ,

Kom online med WP

Så nemt er det at komme online med et WordPress site via Gigahost.dk – Log ind:

Du skal naturligvis først have et webhotel, et domæne og ikke mindst de følgende værktøjer herunder:

 • Et FTP Program ( jeg bruger Filezilla) som i øvrigt er Open Source
 • En Internetforbindelse
 • Dine tilsendte oplysninger fra Gigahost (eller andet webhotel) til opsætning i dit FTP Program
 • Nyeste WordPress på enten dansk, eller engelsk
 • En Browser jeg foretrækker Firefox
 • Really? Yep that’s It.. så er det bare med at gå i gang hvis du selv har mod på det
 • Videoen herunder tager dig gennem de enkelte step
 • Jeg opretter først et subdomæne, herefter laver vi en tilretning i PHP opsætningen
 • & derefter oprettes database
 • Med det på plads er vi klar til at installere WordPressvia din Browser

 

, ,

Ooups Jeg blev hacket

Du forventer ikke at det sker for dig, og derefter Wham! Dit websted bliver hacket. Det sker for bedste af os. Og jeg ved det, fordi det skete for en af mine klienter sidste år. Han fulgte ikke helt de råd han blev givet om sikkerhed og ønskede ikke at betale for yderligere og bedre sikkerhed af hans hjemmesider.

HACKET SÅ HVAD NU.

Hvad værre er, at hans hjemmeside IP-adresse blev også såkaldt “blacklistet” eller på Dansk sortlistet, hvilket betyder at hans websted og ethvert websted på den hosting-konto ved hjælp af,hans IP blev markeret som spam.

Han kunnne ikke sende e-mails uden de blev bounced, og det betyder også flere forfærdelige ting i den forbindelse, søgemaskine placering starter med falde helt ned på en 273’ende plads fra en flot top 20.Og besøgende kunne ikke få adgang til hans hjemmeside uden at få en virus.

Sikke et mareridt.

Heldigvis var jeg i stand til at teste hans hjemmeside for at identificere problemet, finde hack og fjerne det, og derefter få hans websteder fra den sorte liste.

I dag vil jeg forsøge at vise dig den proces, jeg brugte til at rydde op på hans hjemmeside, så du kan rette din, også. Hvis du ikke er alt for ivrig efter DIY rettelser, det er okay, fordi jeg vil også vise dig nogle gode plugins, der også kan gøre jobbet. Lad mig sige at det havde været langt billigere for ham at have sikret hans hjemmeside og domæne med blot 2 eller 3 Pro plugins, end at skulle rydde op efter en hacker.

Hvordan blev han så hacket?

Der er mange mulige årsager til, at et websted bliver hacket. Det kan være så simpelt som at have en svag adgangskode, som hackere nemt kan gætte eller noget mere kompleks, såsom ikke at have en firewall eller sikkerheds plugin installeret.

Men du kan undre over, hvorfor nogen ville ønske at hacke et websted. Dette kan især være forvirrende, når nu dit websted ikke genererer så meget trafik som f.eks, Twitter, Youtube eller Instagram.
Ifølge WordPress.org og W3Techs, er 60 millioner websteder på tværs af internettet drevet af WordPress, og der udgør op til omkring 25% af hele internettet. At være sådan en populær CMS gør det til et lokkende mål for hackere, især når alt dens kode er tilgængelige for offentligheden, og gratis.

WordPress synes at være en favorit for hackere,men du kan være sikker på at andre CMSer som Drupal og Joomla også er voldsomt berørt. Jeg har selv været hacket i 2008 med et Joomla! websted, what a mess!!

Se næste side -side 2 af 3 >>>